
בהריון? מזל טוב! ♥
כל אישה הנכנסת לשלב החדש הזה בחייה – עומדת בהתלבטות היומיומית – מה מותר, מה אסור, מה וכמה צריך לצרוך על מנת להעניק לגוף ולעובר המתפתח את שלל הויטמינים והמינרלים בכמות מספקת.
אלה חן – תזונאית קלינית, מתמחה בתזונת ספורט והשמנה, קואצ׳רית לתזונה נכונה ולאורח חיים בריא
רכיבי התזונה שצריך לצרוך בכמות גבוהה יותר על מנת לתמוך בהתפתחות תקינה של העובר ולמנוע מומים:
200 מק"ג יותר חומצה פולית
9 מ"ג יותר ברזל
3 מ"ג יותר אבץ
0.2 מק"ג יותר B12
ואיך צורכים אותם באופן שיתמוך בספיגתם המקסימלית?
חומצה פולית
חיונית למניעת מומים בעובר . המאכלים העשירים ביותר בחומצה פולית הם כבד עוף ובוטנים. לצמחוניות שביניכן ואלו האלרגיות לבוטנים ניתן למצוא את החומצה הפולית גם בתרד , עדשים , אספרגוס וחסה.
ברזל
חיוני נגד משקל לידה נמוך והפלות. כמו כן חשוב בעיקר בטרימסטר השלישי למילוי מאגרי הברזל של התינוק.
מקורות מן החי (בעיקר בשר בקר ודגים כמו אנשובי וסרדינים) הינם מיטביים מבחינת ספיגה מקסימלית של ברזל אל מחזור הדם. אמנם ברזל קיים גם בקטניות, מוצרי חלב ודגנים, איך באלה קיימים רכיבים נוספים המפחיתים את איכות ספיגת הברזל. מומלץ לאכול לצד מאכלים העשירים בברזל ויטמין סי (כדוגמת פירות וירקות), המעלה את ספיגתו.
אבץ
חיוני להתחלקות תאים תקינה ולתפקוד מערכת החיסון. מקורות לאבץ ניתן למצוא במאכלים העשירים בחלבון – בעיקר בשר ומוצרי חלב.
צמחוניות או הרגישות/ אלרגיות לחלב יוכלו למצוא אבץ גם בקטניות ודגנים מלאים.
ויטמין B12
חיוני לייצור תקין של כדוריות דם אדומות. כמו כן הוא תומך בפעילות החומצה הפולית, בכל הנוגע להתפתחות מערכת העצבים. מקורות צמחיים אינם מהווים מקור אמין לויטמין זה, על אף שניתן למצוא מאכלים מסויימים המועשרים בו, כדוגמת חלב סויה ודגני בוקר. המקור האמין ביותר הוא בשר, כבד וביצים. במידה ואת לא צורכת את המאכלים האלו – חובה ליטול תוסף שישלים את החסר.
רוצים לשתף?
מאמרים נוספים שלנו
דף הבית | מי אנחנו | חנות | שאלות נפוצות | שווה קריאה | איך זה עובד | אישורים ורישוי | תקנון האתר
© כל הזכויות שמורות – ספיישליס’
כרגע אין משלוחים ולא ניתן להזמין באתר. נחדש את הפעילות בהקדם.
שנה טובה ומבורכת!