
שעות הביניים הן השעות המועדות ביותר לצריכת מאכלים מיותרים וקלוריות מיותרות… קשה להפעיל שיקול דעת נכון בשעות האלה. האם אנחנו אכן רעבים? אולי העייפות לאחר האוכל היא שמתעתעת בנו…או שמא זה נטו משעמום?
אלה חן – תזונאית קלינית, מתמחה בתזונת ספורט והשמנה, קואצ׳רית לתזונה נכונה ולאורח חיים בריא
בהתמודדות עם אתגר שעות הביניים, לפני שבורחים לעוגת יום ההולדת של אחד העובדים, או אפילו לפני שאוכלים חבילה שלמה של פריכיות כי יש אשליה שזה אוויר בלבד, וזו הרי טעות לחלוטין, אז דבר ראשון מומלץ לשתות כוס תה ירוק עם נענע, לואיזה או מרווה. או כל חליטה שמתחשק. כמובן שעדיף ללא המתקה. לסקפטים שהרימו גבה – נסו תה קמומיל, שהוא מתקתק יותר באופן טבעי, ויכול לענות על הצורך למתוק, בלי להשתמש בממתיק כלשהו. כוס תה יכול לענות ברוב המקרים על הצורך בנשנוש שמקורו אכן בשעמום. כמו כן הוא מרגיע את הצורך הראשוני במתוק ומאפשר כמה דקות לחשוב בהיגיון על הדבר הבא שתכניסו לפה.
במידה ולא מצאתם זאת כפתרון מספק או שמתם לב שאתם מגיעים מורעבים לארוחה הבאה, מומלץ לנסות אחד מאלה:
מצרכים
1/4 כוס זרעי צ׳יה
1 כוס חלב קוקוס לא ממותק
אופן הכנה
מערבבים היטב בקערית עם מכסה את הצ׳יה וחלב הקוקוס. מכניסים למקרר לשעתיים.
מצרכים
קייל מסולסל, שמן זית, מלח גס
אופן ההכנה
חותכים את עלי הקייל לחתיכות בינוניות, מפרידים את הגבעול הקשה. מזליפים מעט שמן זית ומפזרים מלח גס.
מניחים על תבנית עם נייר אפייה, ואופים על חום של 140 מעלות כ-10 דקות עד השחמה.
רכיבים למילוי
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
חצי צרור עירית
חופן צנוברים/אגוזי מלך קצוצים
2 כפיות שמן זית
חצי לימון סחוט
מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה
מפרידים את החסה לעלים שלמים – עלה גדול מדי יש לחצות לשניים.
לשים בכל עלה 2 כפות מהמילוי.
רוצים לשתף?
מאמרים נוספים שלנו
דף הבית | מי אנחנו | חנות | שאלות נפוצות | שווה קריאה | איך זה עובד | אישורים ורישוי | תקנון האתר
© כל הזכויות שמורות – ספיישליס’
כרגע אין משלוחים ולא ניתן להזמין באתר. נחדש את הפעילות בהקדם.
שנה טובה ומבורכת!