נשנושים בריאים

נשנושים בריאים

שעות הביניים הן השעות המועדות ביותר לצריכת מאכלים מיותרים וקלוריות מיותרות… קשה להפעיל שיקול דעת נכון בשעות האלה. האם אנחנו אכן רעבים? אולי העייפות לאחר האוכל היא שמתעתעת בנו…או שמא זה נטו משעמום?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
תמרים ואגוזי מלך

אלה חן – תזונאית קלינית, מתמחה בתזונת ספורט והשמנה, קואצ׳רית לתזונה נכונה ולאורח חיים בריא

בהתמודדות עם אתגר שעות הביניים, לפני שבורחים לעוגת יום ההולדת של אחד העובדים, או אפילו לפני שאוכלים חבילה שלמה של פריכיות כי יש אשליה שזה אוויר בלבד, וזו הרי טעות לחלוטין, אז דבר ראשון מומלץ לשתות כוס תה ירוק עם נענע, לואיזה או מרווה. או כל חליטה שמתחשק. כמובן שעדיף ללא המתקה. לסקפטים שהרימו גבה – נסו תה קמומיל, שהוא מתקתק יותר באופן טבעי, ויכול לענות על הצורך למתוק, בלי להשתמש בממתיק כלשהו. כוס תה יכול לענות ברוב המקרים על הצורך בנשנוש שמקורו אכן בשעמום. כמו כן הוא מרגיע את הצורך הראשוני במתוק ומאפשר כמה דקות לחשוב בהיגיון על הדבר הבא שתכניסו לפה.

במידה ולא מצאתם זאת כפתרון מספק או שמתם לב שאתם מגיעים מורעבים לארוחה הבאה, מומלץ לנסות אחד מאלה:

אפשרויות נשנוש בריא לשלב ליד התה

  • גבעול סלרי עם כפית חמאת בוטנים וחמוציות ללא סוכר
  • צ׳יפס קייל מעלי קייל אפויים בתנור. יש להזליף מעט שמן זית ומלח
  • פודינג צ׳יה מחלב קוקוס בתוספת חופן שקדים
  • תמר עם אגוז מלך
  • פרוסות קישוא קריספי בתנור עם כפית פרמז׳ן על כל פרוסה
  • פרוסות תפוח דקיקות עם כפית אחת של חמאת בוטנים המחולקת בין הפרוסות. אפשרות אחרת במקום חמאת הבוטנים היא לבזוק קינמון. ואפשרות נוספת – לפזר כפית טונה
  • קערית אדממה
  • כיסוני חסה עם סלט קטנטן מעשבי תיבול ואגוזי מלך קצוצים או צנוברים, עם הזלפת טחינה
  • קוביות חלב קוקוס או יוגורט, עם פרוסות תותים או אוכמניות. יש ליצוק לתוך תבנית קרח מסיליקון. בכל קוביה לשים 3 פרוסות תות דקות ושתי אוכמניות
  • סנדויץ׳ מלפפון. פרוסות עיגולי מלפפון משופדות בקיסם כאשר במרכז חצי פרוסת גבינה צהובה או טופו ועגבנית שרי

דגשים חשובים וניפוץ מיתוסים בנוגע לארוחות ביניים:

  • אם אתם אוכלים פרי כמנת ביניים – שלבו ליד זה מנת שומן – כמו 5-10 אגוזים, על מנת לאזן את הקפיצה ברמות הסוכר. זה אמנם יותר קלוריות, אבל יביא להפרשה פחותה של אינסולין שזה הורמון המביא להשמנה.
  • רוב חטיפי בריאות אינם דיאטטיים. לתשומת ליבכם.
  • פריכיות אורז דלות בסיבים תזונתיים ועל כן מקפיצות את רמת הסוכר בדומה ללחם לבן.
  • פירות יבשים הם עדיין פירות, פשוט בגודל קטן יותר, כי הם מצומקים. לא מומלץ לאכול חופן. הסוכר שבהם עדיין נשאר.
  • יוגורט. בחרו 1.5% שומן ומעלה, לא ממותק וללא תוספת פרי. הוסיפו לו מנת שומן, שתאזן את הסוכר שיש בו (לקטוז- סוכר החלב). אגוזים או כפית טחינה, למשל, מתאימים למשימה.

והנה כמה מתכוני נשנוש בריאים

פודינג צ׳יה

מצרכים

 1/4 כוס זרעי צ׳יה

 1 כוס חלב קוקוס לא ממותק

אופן הכנה

מערבבים היטב בקערית עם מכסה את הצ׳יה וחלב הקוקוס. מכניסים למקרר לשעתיים.

כוס עם פודינג חלב קוקוס וציה
צלחת צ'יפס קייל

צ׳יפס קייל

מצרכים

קייל מסולסל, שמן זית, מלח גס

אופן ההכנה

חותכים את עלי הקייל לחתיכות בינוניות, מפרידים את הגבעול הקשה. מזליפים מעט שמן זית ומפזרים מלח גס.

מניחים על תבנית עם נייר אפייה, ואופים על חום של 140 מעלות כ-10 דקות עד השחמה.

כיסוני חסה

רכיבים למילוי

 חצי צרור פטרוזיליה

 חצי צרור כוסברה

 חצי צרור עירית

 חופן צנוברים/אגוזי מלך קצוצים

 2 כפיות שמן זית

 חצי לימון סחוט

 מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה

מפרידים את החסה לעלים שלמים – עלה גדול מדי יש לחצות לשניים.
לשים בכל עלה 2 כפות מהמילוי.

גלילי חסה עם רצועות ירקות

רוצים לשתף?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

מאמרים נוספים שלנו

דילוג לתוכן