
המיקרוגל הביתי הוא כבר מזמן לא רק מכשיר עזר לחימום או להפשרה של מזון, יש כאלה שרואים בו כלי בישול של ממש. ואיך אפשר לשכוח את הפרק של מאסטר שף בו המשימה המרכזית היתה בישול באמצעות המיקרוגל בלבד.. המיקרוגל עובד על גלים אלקטרומגנטיים קצרים וספציפיים אשר מגיעים למזון, הקרניים הללו מחממות את מולקולות המים שבמזון וכך למעשה מתחמם המזון כולו . אפשר להירגע, מדובר בקרינה בלתי מייננת, שאינה מזיקה ואינה מסוכנת.
אין ספק שמדובר באחת ההמצאות ששינו את חיינו. המיקרוגל הפך את הבישול לקל ומהיר יותר ובעיקר שחרר את רובנו מלעמוד שעות במטבח בכדי להגיש לבני הבית ארוחות חמות ומפנקות. מכשירי המיקרוגל של היום דואגים לחמם את המזון בצורה אחידה ואפילו להתאים את עצמת החימום לסוג הבישול וכך להשיג פתרון מושלם להפשרה, לחימום או לבישול מלא.
זו שאלת מיליון הדולר. כשבודקים את איכות הערך התזונתי של המזון חשוב לזכור שישנם שלושה פרמטרים המשפיעים על הנתונים: טמפרטורה, משך הבישול וכמות המים שהוספנו למזון.
ככל שהערך המספרי של כל אחד משלושת הפרמטרים הנ"ל גדול יותר (טמפ' גבוהה, זמן בישול ארוך, כמות מים גדולה יותר) כך הפגיעה בויטמינים ובמינרלים שבמזון גדולה יותר וכך נפגעת האפקטיביות של רכיבים אלו, עד למצב של הרס כללי שלהם.
אז בניגוד לדעה הרווחת, מסתבר שחימום/הפשרה במיקרוגל לא רק שאינו מזיק כי אם שומר הרבה יותר על הערכים התזונתיים של האוכל שלנו, בהשוואה לבישול בתנור או כיריים. זאת מהסיבה שהבישול מתבצע בטמפ' נמוכות יותר ועל כן הפגיעה ברכיבי המזון החשובים פחותה, וכמות הויטמינים והמינרלים שבמזון תהיה גדולה יותר. הויטמינים אשר נוטים להיהרס בבישול הם אותם ויטמינים השייכים לקבוצת מסיסי המים (כדוגמת ויטמינים מקבוצה B, ויטמין C ).
אם אתם מהנוהגים לאדות ירקות במיקרוגל, אתם לא רק חוסכים לעצמכם המון עבודה, בבישול ירקות במיקרוגל יש פחות איבוד והרס של ויטמינים ביחס לכל צורת בישול אחרת. במחקר שבדק את השפעת הבישול במיקרו על תרד, נמצא שכמעט כל כמות החומצה הפולית (ויטמין B6) נשארה, בעוד שבאפיה תנור 77% ממרכיב זה נעלם. מחקר אחר הראה פחת משמעותי של רכיבי תזונה חשובים בברוקולי שבושל במים, המחקר הראה כי הויטמינים נשארו במי הבישול. כך שאם כבר אתם מתכננים להעמיד סירים, אז כדאי להכין מרק, כך לפחות תוכלו ליהנות גם מן הערכים התזונתיים של הירקות, שנותרו במי הבישול.
בשורה התחתונה, בכל מה שקשור לשמירת ערכו התזונתי של המזון, המיקרוגל עדיף בהרבה על בישול בכיריים או אפיה בתנור, זאת הודות לאפשרות לבשל בטמפרטורה נמוכה יותר ובכמות מועטה יחסית של מים.
* כל מידע המופיע בכתבה זו הוא בבחינת מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ רפואי ו/או המלצה לטיפול והוא אינו בא במקום ייעוץ מקצועי אישי. לשם קבלת ייעוץ אישי יש לפנות לבעל מקצוע מוסמך
רוצים לשתף?
מאמרים נוספים שלנו
דף הבית | מי אנחנו | חנות | שאלות נפוצות | שווה קריאה | איך זה עובד | אישורים ורישוי | תקנון האתר
© כל הזכויות שמורות – ספיישליס’
כרגע אין משלוחים ולא ניתן להזמין באתר. נחדש את הפעילות בהקדם.
שנה טובה ומבורכת!