
אחת מהתקופות היותר מאתגרות פיזית ומנטלית בקרב הנשים הינה תקופת מגיל המעבר. תמורות גופניות, קצב חילוף החומרים משתנה, מצב הרוח מתנדנד, חום הגוף עולה והדרישות התזונתיות הן אחרות. כל זאת נגרם עקב ירידה ברמת ההורמונים פרוגסטרון ואסטרוגן. חשוב לדעת שתשומת לב לאופן התזונה ולהרכבה עשויה לעזור ולהקל התופעות.
אלה חן – תזונאית קלינית, מתמחה בתזונת ספורט והשמנה, קואצ׳רית לתזונה נכונה ולאורח חיים בריא
התופעה הנפוצה ביותר המאפיינת נשים בגיל המעבר. מספר 'טריקים' לקרר את הגוף:
בגיל המעבר הקצובה היומית המומלצת לסידן גבוהה יותר, על מנת להגן על העצמות ולמנוע בריחת סידן, אשר עלולה להוביל לאוסטאופורוזיס. על כן מומלץ להעשיר את התפריט במאכלים עשירים בסידן בשילוב ויטמין d, שמגביר את ספיגת הסידן.
מאכלים העשירים בסידן – סרדינים, מוצרי חלב מועשרים בסידן, אגוזים, שקדים וטחינה. מאכלים העשירים בויטמין d – דגים שמנים כמו סלמון ומקרל.
המינרל מגנזיום ידוע ביכולתו לסייע לתופעה המטרידה הזו. על כן מומלץ לצרוך ירקות ירוקים כמו רוקט, ריג'לה, סלרי, עלי בייבי, פטרוזיליה, כוסברה, וכן גם אגוזים וגרעינים.
אומגה 3 – חומצת שומן שעשויה לסייע בשיפור מצב הרוח. קיימת בדגים , אגוזי מלך וגרעיני פשתן טחונים.
רעב מוגבר
רוצים לשתף?
מאמרים נוספים שלנו
דף הבית | מי אנחנו | חנות | שאלות נפוצות | שווה קריאה | איך זה עובד | אישורים ורישוי | תקנון האתר
© כל הזכויות שמורות – ספיישליס’
כרגע אין משלוחים ולא ניתן להזמין באתר. נחדש את הפעילות בהקדם.
שנה טובה ומבורכת!