
חילוף העונות כבר מורגש אט אט. הטמפרטורות יורדות והשמש שוקעת מוקדם יותר, והטבע נכנס לעונת החורף. כמו הטבע, גם הגוף שלנו מתכונן לחורף. כמו שהעץ משיר את העלים על מנת לנתב את האנרגיה שלו פנימה לקראת החורף שבסופו התחדשות, גם גוף האדם משיל מעליו בעונת הסתיו אנרגיה, פיזית ומנטלית, על מנת להתכונן להתכנסות פנימה.
הדבר יכול להתבטא בתסמינים גופניים כמו נשירת שיער ואלרגיות שונות או בתסמינים נפשיים כדוגמת תחושת כבדות וחשבון נפש. שכן הגוף מוריד הילוך לאחר הקיץ, שהיה בסימן תזוזה ופעילות.
אלה חן – תזונאית קלינית, מתמחה בתזונת ספורט והשמנה, קואצ׳רית לתזונה נכונה ולאורח חיים בריא
העונה הקרה מביאה אתגרים גופניים שונים, ביניהם התמודדות עם וירוסים ומחלות שונות. ואחד השינויים היותר משמעותיים מתרחשים בתזונה שלנו: התגוננות מפני הקור.
ירקות כתומים
ירקות כתומים שונים כמו בטטה, גזר, דלעת ודלורית הם תוספת מומלצת ומחממת לארוחות החורפיות. כמו כן הם מכילים בטא קרוטן שידאג לכם לבריאות העיניים ולמערכת חיסון שתשמור עליכם מפני תחלואות החורף השונות.
שורש פטרוזיליה
ירקות שורש הם ירקות שגדלו בתוך האדמה ואגרו וספגו ממנה חומרים חיוניים רבים.
סלק
אחד מירקות השורש החשובים ביותר בעונת החורף. מכיל ברזל,ויטמין סי וחומצה פולית – העוזרים להילחם בוירוסים השונים.
שום
מספק הגנה מפני מחלות החורף ומשפר זרימת דם לקצוות הגוף ובכך עוזר לחימום אלו הסובלים מקור.
ג׳ינג׳ר
עוזר להוצאת ליחה ומייבש נזלת -שני תסמינים המוכרים לכולנו בחודשי החורף.
קינמון
תבלין נוסף בעל אנרגיה מחממת אשר תורם להמרצת דם. תוספת מומלצת לקוואקר בבוקר ואפילו לקפה.
כורכום
תבלין בעל סגולות אנטי ויראליות ואנטי דלקתיות המומלץ לשילוב בתבשילים ובקדירות השונות.
מעבר להרכב התזונה, הנה מספר טיפים לשינוי הרגלי האכילה שישאירו אתכם חמימים, בריאים ומאוזנים:
הידעת?
בניגוד לדעה הרווחת שכשמזיעים שורפים יותר קלוריות – דווקא בחורף שורפים יותר, מאחר שהגוף דורש יותר אנרגיה על מנת לחמם את עצמו.
רוצים לשתף?
מאמרים נוספים שלנו
דף הבית | מי אנחנו | חנות | שאלות נפוצות | שווה קריאה | איך זה עובד | אישורים ורישוי | תקנון האתר
© כל הזכויות שמורות – ספיישליס’
כרגע אין משלוחים ולא ניתן להזמין באתר. נחדש את הפעילות בהקדם.
שנה טובה ומבורכת!